Therese Eriksson, 29 år. Bor i Bagarmossen, Stockholm – men längtar ständigt efter vidder och luft som är lättare att andas. Jag fördelar min tid mellan att å ena sidan läsa och skriva, å den andra ägna mig åt de vardagssysslor som ett liv med två små barn innebär. Allt annat gör jag när tillfälle ges.

Jag är verksam som kulturskribent och litteraturkritiker, och skriver mer eller mindre regelbundet för följande tidningar: Fokus, Helsingborgs Dagblad, LO-tidningen, Residence och Upsala Nya Tidning.

Våren 2011 utkommer min första bok – ”Kerstin Ekman – en värld av berättelser”. Den ges ut på h:ström förlag, i en serie som heter Litterära profiler.

Jag är utbildad litteratur- och genusvetare, men det bästa jag läste på universitetet var 40 p estetik. En termin på Poppius journalistskola har jag också hunnit med.

Här kommer jag dels att lägga ut länkar till texter/arbetsprover, dels blogga. Det kommer gissningsvis att handla om kultur i allmänhet och litteratur i synnerhet. Fåglar, småungar, aversion mot Stockholm, längtan efter Västerbotten, konsumtionsdilemmat och tidskrifter är ämnen som kan tänkas dyka upp. Enjoy!

Nå mig på: therese.eriksson (a) passagen.se