Och därmed dags att stämma av hur jag lyckades med avsikter och ambitioner. Såhär skrev jag på min gamla blogg för ungefär ett år sedan:

”Jag har en del föresatser: läsa mer lyrik (det har jag redan sagt), gå ner ett antal kilon, läsa minst två modetidningar från pärm till pärm per månad och därmed återta den del av min identitet som kan benämnas som modeintresserad, komma på en lösning på boendesituationen, göra kloka och eftertänksamma klädinköp (gärna med dansk design/inspiration som aldrig slutar vara den bästa), skaffa mig minst en återkommande uppdragsgivare som betalar mer än symboliska summor, bli bättre på att ta bort fläckar på barnens kläder i tid, återskapa mitt kosmetika-/hudvårdsförråd som sinat betänkligt, måla naglarna lite oftare, eventuellt också spendera mindre tid framför datorn om ovanstående ska gå i lås.”

Så, hur har det gått, hur har det gått? Kilona gick jag ner några av, men tyvärr har jag gått upp dem igen. Jag har läst betydligt fler modetidningar, men tyvärr snittar jag nog på en i månaden. Någon lösning på boendesituationen är inte i sikte, men ständigt i åtanke. Jag har faktiskt gjort en del eftertänksamma klädinköp: baströjor, dyra stövlar från Filippa K (nu menar jag inte att dyrt är synonymt med eftetänksamt, utan snarare att det är en investering för framtiden), saker som passar med sådant som redan finns i garderoben. Men jag har tyvärr inte tillräckligt med pengar för att vara så eftertänksam som jag skulle vilja. Jag har lyckats återskapa delar av sminkförråd och badrumsskåp: väntar som bäst på Dermalogica-leverans från Jersey, har införskaffat en foundation från Smashbox och fått en Lancôme-mascara. Vad jag fortfarande saknar är en riktigt bra basögonskugga och ett fint rouge. Mina naglar är tjusigt rödmålade för kännedom. Jag har inte behövt bli bättre på fläckborttagning eftersom nedsmutsandet sker med allt lägre frekvens.

Nu till det roliga: ja, jag har skaffat mig nya uppdragsgivare – två stycken närmare bestämt – de betalar inga astronomiska summor direkt, men hyfsat bra och det är sådant man får vara nöjd med. Väldigt bra. Och sen lyriken, lyriken! Åh, jag har aldrig läst så mycket poesi som under 2009. Lite slarvigt, efter en snabb blick i hyllan, räknar jag till nio lästa diktsamlingar. Det  måste vara en ökning med flera tusen procentenheter. Tragglandet med ”Efter arbetsschema” i slutet av 2008 hade mycket väl kunnat kväsa det här lyrikintresset i sin linda, men lyckligtvis gjorde det inte det. Jag är omvänd. Och lycklig.

Nu är det 2010, och mina föresatser är: åter införliva motion/träning som ett naturligt inslag i vardagen, se mer film på bio (jag såg förresten ”Milk” 2009 också – fantastisk!) OCH på dvd, se mer konstutställningar (ämnar börja med det redan imorrn genom att besöka Nationalmuseum och Caspar David Friedrich i sista minuten), fortsätta med lyrikläsandet, jobba lite redaktionellt nu och då (en vecka på UNT snart är redan inbokad), se till att inte få restskatt, lära mig själv att det är okej att köpa mest svarta kläder eftersom jag både trivs och passar bäst i det, göra roliga saker med mina barn (Junibacken, fika, lekar – you name it), läsa mer utländska (kultur)tidningar. Sitta mindre vid datorn, goddamn.

Dags att styra upp det nya decenniet.