Min föresats var verkligen att blogga ut några romaner i ett svep, 2005, 2006, 2007 ungefär, men jag har noll ork efter denna händelserika dag då jag: åkt rutschkana i snövädret med ungar, firat lilla julafton med fina vänner, rullat köttbullar och kokat nåt slags fudge-nougataktgt godis. Och däremellan, förstås, utfodrat barn, läst för dem, tittat på ”I drömmarna trädgård” med dem, badat dem, fixat välling, nattat dem. Nu är jag trött – och äntligen, äntligen efter den här höstens vansinniga dimmor, en trötthet som är behaglig. Trött av rätt skäl, inte utsjasad, bara…sömnig.

Igår var vi på glöggbjudning i Nacka, sen kom vi hem och hade överlämning av ungar till barnvaktande morföräldrar, därefter blev det vansinnigt gott käk på En ful & en gul, sen nån drink på Roxy. Dessert intogs på T-banan hem, en Japp från 7-Eleven.

Jag drack 66 cl öl – det har jag aldrig gjort förut, men det här var ett sällsynt lättdrucket och gott kinaöl.

”My darling, my dumplings” – för att parafrasera den boktitel, ”My darling, my hamburger” som Michelle Pfeiffer hånar i Dangerous minds, och som vi faktiskt hade i språkrummet på min gymnasieskola.

Denna utsökta, utsökta anka.

Den här skålen med sichuankryddad biff makes me so exicited I could die (eller bara spärra upp ögonen in absurdum).

C står för drinkfiolerna på Roxy.

Dagen efter eller Barn betraktar snö. Kan. inte. fatta. att. detta. är. Stockholm.!