Copyright: Shirin Neshat. Courtsey Gladstone Gallery, NY.
Zarin. Copyright: Shirin Neshat. Courtsey Gladstone Gallery, NY.

Det är alldeles för lite bilder på den här bloggen, så därför får ni en stillbild ur filmen ”Zarin” från utställningen ”Women without men” som visas på Kulturhuset i Stockholm januari ut och som jag skriver om i LO-tidningen, här. (Var god öppna länken i annan webbläsare än Explorer, om ni vill kunna läsa ordentligt.) Det är en utställning som jag anser att alla borde se, åtminsone alla som är intresserade av ångest, smärta, vrede, sexualitet, poetisk politik, politisk poetik och omåttlig skönhet. Och är man inte det har man väl problem, eller?

I övrigt vill jag bara tala om att Moas julkalender är alldeles enastående bra, rolig och intressant. Art déco-byggnader och filmtitlar som börjar med ”I was…”. Helt underbart. Imorgon får ni veta vilken som är bästa romanen 2003. Håll era hästar. (I (på?) den här bloggen alltså, inte Benknäckarvals såvitt jag vet, även om det vore trevligt att få veta det där också.)

Update: Jag har nämnt att jag älskar Aase Berg va? Nåja, jag nämner det igen. Läs hennes text om apatiska flytkingbarn och Vellinge och gör det nu med en gång. Nu!  ”Förresten räknas inga psykiska erfarenheter som erfarenhet i så måtto att det skulle vara någon fördel att människor har dem.”